Strijp-Talk

Fons Weijts

Heeft in zijn tijd bij Philips o.a. in gebouw TZ gewerkt als tekenaar/ontwerper en daar heel wat uurtjes doorgebracht en veel meegemaakt en beleefd.

Lees meer

Piet Kersten

Heeft in gebouw TAB begin jaren 90 met veel plezier richting en inhoud gegeven aan de eerste prototype werkplaats, als zelfstandige unit binnen de machinefabriek van Philips.

Lees meer

Fred Bok

Begonnen eind jaren 60 als marketingmanager bij Philips in gebouw TQ en in de jaren 90 betrokken bij de reorganisatie van Philips waarbij de metafoor ‘van spaghetti naar asperges’ voor het eerst werd toegepast.

Lees meer

Vic van Lijf

Vic is ruim 30 jaar werkzaam geweest in gebouw TQ. Onder andere op de afdeling 'ontwikkeling elektronisch wegen' met een groep van 60 gelijkgestemden die zorgde voor een hele fijne sfeer op kantoor.

Lees meer

Wim Kemps

Werkzaam geweest bij Philips in gebouw TX als hoofd Personeelsdienst waarbij hij nauw betrokken was bij een uitzonderlijke groep vaklieden die zich kenmerkten door ‘wij van TX’.

Lees meer

Antonie van Steenwijk

Heeft in 1970 als hoofd van de afdeling logistiek gereed product het principe van een kantoortuin voor het eerst bij Philips in gebouw TQ geïntroduceerd.

Lees meer

Henk Wijn en Alfred van Herk

Hebben samen als General Manager en Controller in de jaren 90 na operatie Centurion vorm gegeven aan het beheer en afbouw van de verschillende functies en divisies in gebouw TQ.

Lees meer

Gerard Haarhuis

Heeft jaren, zonder één dag zich te hebben verveeld, gewerkt in gebouw TQ en maakte onderdeel uit van een hechte groep vaklieden die hielden mooie nieuwe dingen te maken waarbij ‘de grote baas Meneer Frits’ regelmatig bij hun op bezoek kwam.

Lees meer

Pieter den Hamer

Begon als afdelingschef Bedrijfsmechanisatie in de jaren 60 in gebouw TQ. Toen al een modern gebouw dat huisvesting bood aan ruim 400 ontwikkelaars die tezamen een hechte vriendenclub vormde die alles voor elkaar over hadden.

Lees meer

Rob Singels

Werkzaam geweest in gebouw TY en samen met een hecht team zich bezig gehouden met ontwikkeling en productie van special glas voor TV schermen en TL verlichting.

Lees meer

Wim Troost

Grondlegger van ASML die vanuit gebouw TQ ervoor heeft gezorgd dat vanaf 1 april 1984 de eerste huisvesting van ASML in een houten keet in de binnentuin tussen gebouw TQ 1 en TQ 2 plaats vond.

Lees meer

Ad Paulen

Als Chef Productie in gebouw TQ 2 begonnen op 1 januari 1967. De dag dat zijn zoon Thomas geboren werd.

Lees meer

Toon Verbeek

Hij vertelt over de bunker in de binnentuin bij TQ 1 "...waar het een en ander gebeurde..."

Lees meer

Jan Buwalda

Ondanks zijn leeftijd van 92 jaar heeft hij over de 30 jaar die hij heeft doorgebracht in gebouw TQ nog steeds prettige herinneringen.

Lees meer